EMMEN - De explosie die zondagochtend plaatsvond in een flat aan de Tammingecamp in Emmen, is veroorzaakt door brandstichting.

Dat meldde een politiewoordvoerster.

Door de explosie in een berging op de benedenverdieping, werd een deel van de voorgevel van de flat weggeblazen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) assisteert bij het onderzoek in het pand omdat de situatie voor de politiemedewerkers te onveilig is, aldus de woordvoerster. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Gerucht

De politie onderzoekt onder meer het gerucht in de buurt dat een flatbewoner de explosie veroorzaakte om wraak te nemen op zijn buren.

Door de ontploffing vielen geen gewonden. Vier woningen werden uit voorzorg ontruimd. Twee gezinnen konden terecht bij vrienden. Een gezin maakte gebruik van een camper, een vierde gezin werd in een hotel opgevangen.

Na een bouwkundige inspectie konden de bewoners eind van de middag weer terug naar huis, liet de gemeente Emmen op haar website weten.

Torenvalk

De politiewoordvoerster benadrukt dat deze explosie niets te maken heeft met de explosie van twee weken geleden in een woning aan de Torenvalk. Daar verwoestte een zelfgemaakte vuurwerkbom meerdere woningen.

Explosie flat in Emmen