AMSTERDAM - In een fosfaatmijn op Aruba hebben agenten en brandweermannen gezocht naar de 35-jarige Robyn Gardner die eerder deze week als vermist werd opgegeven.

De autoriteiten vrezen dat de Amerikaanse toeriste niet langer in leven is. Het is niet bekend waarom de mijn vrijdag aan het einde van de dag doorzocht werd.

Journalisten zagen een brandweerman uit de mijn komen met een roze shirt en slippers, maar het is onduidelijk of dit aanwijzingen zijn voor het onderzoek. In ieder geval is er geen lichaam uit de mijn gekomen.

Voorarrest

Het openbaar ministerie op Aruba wil het voorarrest van Gary Giordano, de man met wie Gardner naar Aruba was afgereisd, verlengen. De politie vermoedt dat hij betrokken is bij haar dood. Giordano zei eerder deze week tegen de politie dat Gardner tijdens het snorkelen door de stroming was meegevoerd.

De autoriteiten twijfelen aan zijn verhaal, mede omdat de broer van Gardner eerder liet weten dat ze helemaal geen snorkeltype was.

Giordano, een 50-jarige man uit de Amerikaanse staat Maryland, wil niet meer meewerken met het onderzoek. Het OM heeft daarop besloten zijn foto vrij te geven. Justitie hoopt dat mensen hem of Gardner hebben gezien tijdens hun verblijf op het eiland.