AMSTERDAM - Een prominent lid van de harde supporterskern van Ajax, is vrijdagochtend aan de Borgloonstraat in de Amsterdamse wijk Slotervaart neergeschoten.

Hij is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Dat hebben bronnen rond het slachtoffer vrijdag bevestigd.

De politie meldde vrijdag aan het einde van de middag dat de toestand van het 41-jarige slachtoffer uit Amsterdam zorgwekkend is.

In de omgeving van de schietpartij heeft de politie in de loop van de dag een scooter aangetroffen. ''Onderzocht wordt nu of deze scooter ook daadwerkelijk door de schutter is gebruikt'', aldus de woordvoerster van de politie.

Het slachtoffer, Sven Westendorp, is eigenaar van het ticketbureau Ticket Unlimited en het kledingmerk AFCA, dat onder supporters van Ajax grote populariteit geniet.

Opgewacht

Hij zou voor zijn woonhuis zijn opgewacht door minimaal één dader, die er met een donkerkleurige motor of scooter vandoor is gegaan. Het slachtoffer zou onder meer kogels in zijn nek hebben gekregen.

Het schietincident had rond kwart over 10 plaats. Volgens de politie is meerdere malen geschoten. Ze is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien. De dader zou een donkerkleurige helm en jas hebben gedragen.