RIJSWIJK - De Molukse motorclub MC Satudarah zal zich niet aansluiten bij de MC Bandidos in Duitsland. Ook zal de Nederlandse club Bandidos niet gaan helpen om een Nederlandse tak op te richten.

Satudarah reageerde met een verklaring op geruchten dat de clubs samen zouden gaan om zo een blok te vormen tegen de Hells Angels.

''De Bandidos MC is een grote internationale club die onze hulp echt niet nodig hebben als ze zich in Nederland willen vestigen.''

Twee weken geleden werden in Amsterdam tientallen leden van Satudarah opgepakt in Amsterdam. De politie hield toen rekening met een confrontatie tussen leden van Satudarah en leden van de Hells Angels.

Confrontatie

Een controle van Satudarahleden in de Scheldestraat liep uit op een confrontatie met de mobiele eenheid (ME). Eerder zijn er vanwege de vermeende spanningen tussen de Hells Angels en Satudarah al Harleydagen voor motorliefhebbers in Nederland afgelast.

Dit uit vrees voor eventueel geweld dat zou kunnen ontstaan, als leden van de twee motorclubs elkaar hier zouden treffen.

Voorzitter van de Hells Angelsstichting Harold Böhne zei eerder niets af te weten van een confrontatie in het bewuste weekeinde in Amsterdam. Geruchten over spanningen tussen de beide motorclubs noemde hij opgeklopt.

Satudarah zit sinds enkele maanden niet meer in de zogeheten Raad van Acht, een overlegorgaan van meerdere motorclubs dat is opgericht om de onderlinge vrede te bewaren. Volgens de verklaring is Satudarah uit de raad gezet, raakt dat de club niet, maar is dat niet bevorderlijk voor de stabiliteit en rust in de Nederlandse motorwereld.