AMSTERDAM - Twaalf bewoners hebben de nacht in een hotel moeten doorbrengen nadat een Haagse stadsbus zondagavond tegen een gevel reed.

De bus lekte na de botsing tegen een betonnen luifel aardgas. De brandweer liet de tank gecontroleerd leeglopen, maar de bewoners mochten dat niet thuis afwachten, meldt vervoerder HTM.

De bus moest uitwijken voor een andere bus en zag daarbij de luifel over het hoofd. Er was geen direct gevaar door het lek, omdat de brandweer het gas vernevelde met een waterspuit.

Tanks

Vervoerder HTM doet in overleg met de politie onderzoek naar het ongeluk.De bus heeft in totaal acht aardgastanks op het dak, die samen 300 liter aardgas kunnen bevatten.

Het gas kon vrij uit de beschadigde tank stromen, aldus de Veiligheidsregio Haaglanden in een toelichting. Niemand raakte gewond.

De brandweer ontruimde omliggende woningen. Ook werd de omgeving van de bus ruim afgezet. Met de inzet van meerdere waterkanonnen ging de brandweer verspreiding van het gas tegen. De geëvacueerde bewoners hebben de nacht doorgebracht in een hotel. Ze worden in de loop van de dag weer door HTM teruggebracht.

Ongeval Haagse stadsbus