AMSTERDAM - De drie vrouwen die in mei werden doodgeschoten in hun woning in Zwijndrecht, zijn het slachtoffer geworden van een wraakzuchtige loverboy.  

De 25-jarige Faig B. had enkele dagen eerder nog een ander slachtoffer gemaakt, een Afghaanse vrouw van 20 jaar.

Dat is op te maken uit een reconstructie van haar zaak door de Volkskrant.

Bij de schietpartij in de woning aan de Langeraarstraat kwamen de 57-jarige moeder en haar twee dochters van 23 en 29 jaar om het leven.

De jongste dochter had B. aan de kant gezet. Eerder was al bekend geworden dat het om haar ex ging. Bij de schietpartij raakte de 64-jarige vader van het gezin gewond.

Alarm

De 20-jarige Afghaanse vrouw is waarschijnlijk op 12 mei doodgeschoten, vier dagen voor de schietpartij in Zwijndrecht. Haar familie sloeg alarm toen ze niet kwam opdagen op een afspraak met een vriendin in Amsterdam.

De vrouw was nog voor haar vijftiende verjaardag maandenlang in de greep van B., maar wist zich aan hem te ontworstelen. Hij kreeg een taakstraf van veertig uur. De Volkskrant hield zich sinds januari bezig met zaak van de vrouw en haar moeder bezig, die bang waren Nederland te worden uitgezet.

Helmond

Na de schietpartij verrichtte de politie meerdere aanhoudingen. Behalve om Faig B. gaat het om een andere man van 25 jaar uit Helmond, die ervan wordt verdacht B. te hebben geholpen met de moord op de Afghaanse.

Hij wordt ook verdacht van verboden wapenbezit, evenals een 45-jarige man uit Den Bosch, die eveneens werd aangehouden.