HORST - De politie heeft zaterdagochtend vlak na vier uur in Horst een 23-jarige man uit Amsterdam in zijn been geschoten.

De man werd samen met twee companen op heterdaad betrapt bij een inbraak in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Expeditiestraat in de Limburgse plaats. Dat maakte de politie bekend.

De drie gemaskerde mannen werden na een tip van een getuige door de politie betrapt terwijl ze een gat maakten in de pui. Toen ze probeerden te vluchten schoot de politie.

Daarbij werd de Amsterdammer in zijn been geraakt. Hij werd aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht.

Zoektocht

De politie schoot ook op een andere verdachte, maar die wist samen met een ander te ontkomen. Onbekend is of deze verdachte gewond is geraakt. Een zoektocht met een speurhond leverde niets op. Wel vond de politie een gestolen auto bij het pand op het industrieterrein.

Waarom de politie heeft geschoten, is niet bekend. ''Feit is dat de verdachten zich aan de aanhouding onttrokken'', zei een woordvoerder van de politie in een toelichting. ''De reden waarom geschoten is, wordt onderwerp van een onderzoek door de rijksrecherche.''