ROTTERDAM - Van de zes personen die dinsdag zijn opgepakt in verband met een lading van 1200 kilo cocaïne op een Nederlands motorjacht, zitten er vrijdag nog vijf vast.

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat gemeld.

Woensdag is een zevende verdachte aangehouden, aldus het OM. Deze man uit Den Bosch is vrijgelaten op voorwaarde dat hij beschikbaar is voor het politieonderzoek.

Ook een 44-jarige Amsterdammer is op voorwaarden vrijgelaten. De andere vijf blijven nog 14 dagen vast. Onder hen is de eigenaar van het jacht en de opdrachtgever van het transport.

Transportschip

De coke in het motorjacht Louise werd al op 1 juni gevonden, toen het vaartuig aan boord van een transportschip aankwam in de Britse havenplaats Southampton.

De verdachten hebben geprobeerd de boot - en de drugs - mee te krijgen, maar de politie heeft hen aan het lijntje gehouden tot de Nederlandse politie voldoende bewijs had om ze op te pakken. Al die tijd hebben de verdachten gedacht dat de cocaïne niet was ontdekt.

De cocaïne zou in Venezuela aan boord zijn gebracht. Volgens het OM had de partij een handelswaarde van ongeveer 45 miljoen euro.