AMSTERDAM - De politie heeft vrijdag foto's vrijgegeven van een herdenkingslicht en bloemen op een stuk vangrail aan de A2 bij Waardenburg.

Daar crashten overvallers die op 29 juni een gewelddadige overval hadden gepleegd op een vestiging van waardetransportbedrijf Brink's in Amsterdam-Zuidoost toen ze werden achtervolgd door de politie.

De criminelen gingen er vervolgens in een gestolen auto vandoor. De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de herkomst van de bos bloemen en het herdenkingslicht met duif.

Ook vraagt de politie zich af of er mensen zijn die ''een zwaargewond persoon kennen die geen plausibel verhaal heeft over het opgelopen letsel''.

Overleden

Op de vraag of de geplaatste voorwerpen erop wijzen dat een van de overvallers mogelijk is overleden, zei een politiewoordvoerder: ''We houden alle opties open.''

De politie verrichtte woensdag naar aanleiding van een tip uit het dinsdag uitgezonden tv-programma Opsporing Verzocht opnieuw sporenonderzoek op de A2 en nam het deel van de vangrail waar de vluchtauto tegenaan botste mee voor onderzoek.

De politie meldt dat de voorwerpen mogelijk eind juli al zijn geplaatst, ''in ieder geval voor de uitzending''.

Tips

De politie heeft sinds de tv-uitzending ruim 45 tips binnengekregen. Sommige tips zijn volgens de politie heel concreet, zoals bijvoorbeeld over de zwarte tassen waar de overvallers de buit in stopten en over het breekijzer dat tijdens de uitzending werd getoond.

De overvallers drongen de vestiging van Brink's in de vroege ochtend van 29 juni binnen met explosieven en maakten een onbekend geldbedrag buit. De daders zijn nog altijd spoorloos. De politie vermoedt dat er minstens zes criminelen met verschillende nationaliteiten bij de overval betrokken zijn geweest.

Foto's zaak Brink's