DEN HAAG - De animo voor masterclasses voor oud-studenten van Hogeschool Inholland is groot.

Het gaat om studenten die zijn afgestudeerd aan een van de vier opleidingen die in april door de Inspectie voor het Onderwijs als 'zeer zwak' zijn aangemerkt.

1700 oud-studenten zijn vorige week aangeschreven over de mogelijkheid de diploma-opkrikcursussen te volgen, en er zijn al zo'n tweehonderd aanmeldingen binnen.

 Dat zei bestuursvoorzitter Doekle Terpstra van Inholland vrijdag. De studenten krijgen een aanvullend certificaat als ze de masterclass gevolgd hebben. ''Het gaat om oud-studenten, mensen die inmiddels aan het werk zijn'', aldus Terpstra vrijdag.

Imagoschade

Naast de groep van 1700 oud-studenten wier diploma imagoschade heeft opgelopen, zijn er nog 86 oud-studenten wier diploma niet voldoet aan de wettelijke kwaliteitsnormen.

Voor hen is een speciale commissie in het leven geroepen met vertegenwoordigers van Inholland en studentenvakbonden, die waarschijnlijk onder leiding komt te staan van Paul Rullman, bestuurder bij de TU Delft.

Hbo-waardig

De commissie heeft de 86 casussen apart bekeken en komt met een advies aan het college van bestuur van Inholland over het traject waarmee de gedupeerden hun diploma alsnog hbo-waardig kunnen maken. ''Wij zullen dat advies een-op-een overnemen'', aldus Terpstra.

Het traject voor de gedupeerde studenten begint waarschijnlijk in de komende maanden. De eerste masterclasses beginnen in oktober.