ARNHEM - Op diverse plekken in het oosten van Nederland is woensdagavond overlast ontstaan door zware hoosbuien.

De brandweer had handenvol werk aan het wegpompen van overvloedig regenwater. De buien bleven soms lang hangen.

Vooral in Arnhem en Raalte (Overijssel) was het raak als gevolg van de buien, die soms lang bleven hangen.

In Raalte (Overijssel) liepen straten onder en moest de politie enkele wegen afsluiten, meldde een woordvoerder van de brandweer. Het water stroomde ook kelders, liftschachten en huizen binnen en een camping kwam blank te staan.

Een gloednieuwe perrontunnel van het station in Arnhem liep ook onder. De Rembrandt-bioscoop in de stad moest de deuren sluiten op last van de brandweer.

Drenthe

In Drenthe was er wateroverlast bij onder meer het vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht en in een woonzorgcomplex in Gasselte.

De organisatie van het internationale volksdansfestival SIVO in Odoorn ging over op het slechtweerprogramma. Dansgroepen waren gedwongen korter op te treden en alleen op de twee overdekte van de vijf beschikbare podia.

Kröller-Müller Museum

In het depot en een deel van het museum van het Kröller-Müller Museum in Otterlo kwam op sommige plekken water op de vloer te staan.

Er stonden geen kunstwerken in het water. Gespecialiseerde bedrijven moeten de luchtvochtigheid in het museum verlagen.

De regen plaagde ook de Europese kampioenschappen inlineskaten in Zwolle. Een rit die op het programma stond, werd verplaatst naar donderdagochtend, omdat het door de regen te gevaarlijk was om te rijden.

Bekijk lezersfoto's van het slechte weer op NUfoto

Wateroverlast Nederland