DEN HAAG - De politie heeft twee mannen uit Den Haag aangehouden in verband met de korte vermissing vorige week van Vera de Vries.

Ze worden verdacht van het verrichten van seksuele handelingen met de 14-jarige tiener.

Dat heeft de politie woensdag laten weten. Drie mensen die eerder werden aangehouden in verband met de zaak worden niet langer verdacht.

De politie arresteerde maandag een 26-jarige Hagenaar. Een 23-jarige plaatsgenoot meldde zich daarna zelf. Beiden worden er volgens de politie van verdacht seksuele handelingen te hebben verricht met het meisje.

Amber Alert

Vera verdween donderdag toen ze naar het huis van een vriendinnetje zou gaan om te logeren. Daar kwam ze niet aan. Vrijdag verspreidde de politie een Amber Alert en vrijdagmiddag meldde het meisje uit Groesbeek zich op een politiebureau in Den Haag.

Vrijdagochtend hield de politie in Den Haag twee mannen en een vrouw aan wegens ''onttrekking aan het ouderlijk gezag'' van een minderjarige. Ze werden zaterdag vrijgelaten en worden volgens de politie woensdag niet langer verdacht ''in relatie tot de vermissing van het meisje.''