AMSTERDAM - De in de Nederlandse onderwereld bekende crimineel Mink K. is in de Libanese stad Kaslik, ten noorden van de hoofdstad Beiroet, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de smokkel van 53 kilo cocaïne.

Dat meldt de Libanese krant The Daily Star woensdag.

De krant schreef een dag eerder al dat er een Nederlander en twee andere arrestanten, een Palestijnse en een Ierse man, zijn opgepakt voor het bezit van naar verluidt 53 kilo aan cocaïne.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland zegt niet te kunnen bevestigen dat het inderdaad om Mink K. gaat.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt wel dat er een Nederlander is opgepakt in Libanon, maar doet geen uitspraken over de identiteit van de man.

Advocaat van Mink K. Adèle van der Plas zegt nog geen enkele informatie te hebben over de vermeende arrestatie van haar cliënt. Ook zijn andere advocaat, Nico Meijering, kon de arrestatie woensdag niet bevestigen.

Onderwereld

Wapenhandelaar K. is een bekende figuur uit de Nederlandse onderwereld.

Samen met een medeverdachte werd hij in 2005 gearresteerd voor moord op de Alkmaarse drugshandelaar Jaap van der Heiden in 1993. In 2007 werd hij na een slepende rechtzaak vrijgesproken.

K. sloot in 1998 een deal met de toenmalige Amsterdamse officier van justitie F. Teeven. Die hoopte met hulp van informant K. informatie te achterhalen over de zogeheten IRT-affaire.