EMMEN - Zes woningen aan de Torenvalk in Emmen zijn als gevolg van de explosie van zondagmiddag onbewoonbaar verklaard. Dat meldde woningcorporatie Domesta woensdag.

Voor vier andere huizen geldt dat niet, maar wegens de grootschalige renovatiewerkzaamheden zoekt Domesta elders onderdak voor de bewoners.

In totaal kunnen tien huishoudens een halfjaar lang niet terug naar hun woning. Domesta schat de totale schade op ongeveer 1 miljoen euro.

Volgens de politie is bekend welke explosieven er zijn gebruikt, maar ze doet daarover nog geen uitspraken. Over de motieven van de twee verdachten die in het huis waren toen de boel ontplofte, is nog niets bekend.

Flitspaal

Het gaat om een 20-jarige en een 25-jarige man, van wie de laatste de bewoner is. Ze zitten nog vast. De politie onderzoekt nog of het duo ook verantwoordelijk is voor het opblazen van een flitspaal aan de Nieuw-Amsterdamsestraat in Emmen in mei.

Domesta heeft inmiddels contact gehad met de bewoner. Hem is verzocht de huur op te zeggen. Bij weigering gaat de woningcorporatie de huuropzegging langs juridische weg afdwingen.