ROTTERDAM - De Abvakabo FNV houdt het niet voor onmogelijk dat er in het najaar weer een estafettestaking wordt gehouden in het openbaar vervoer.

Bij eerdere stakingen in april, mei en juni werden ook om de beurt de drie grote steden Rotterdam, Amsterdam en Den Haag voor een deel van de dag platgelegd.

Over enkele weken komen de bonden weer bij elkaar om te praten over nieuwe acties. Dat ze harder worden, sluit bestuurder Eric Vermeulen van vakbond Abvakabo FNV evenmin uit, maar zeker weten doet hij dat nog niet: ''We gaan binnenkort om de tafel zitten om te bekijken wat voor acties we aankondigen.''

Half september

De acties zullen op zijn vroegst half september worden gehouden, weet Vermeulen. Ze richten zich tegen de openbare aanbesteding van het openbaar vervoer en de bezuinigingsmaatregelen die het kabinet voor het ov in de drie steden in petto heeft.

Het kabinet denkt met de maatregelen tientallen miljoenen euro's te kunnen besparen. Volgens de vakbonden gaan daardoor in totaal 3000 banen verloren en leiden de maatregelen tot aantasting van de arbeidsvoorwaarden van het personeel dat de dans ontspringt.