EMMEN - De politie en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) hebben maandag geen explosieve stoffen ontdekt in de woning van de tweede verdachte van de ontploffing zondag in Emmen.

Dat liet een woordvoerster van de politie dinsdag weten. Wel werd er een kleine hennepkwekerij met 42 planten gevonden. De politie heeft die geruimd.

Bij nader onderzoek in de woning van de andere verdachte, waar de ontploffing plaatsvond, zijn ook geen nieuwe explosieve stoffen ontdekt. De twee verdachten, een 20-jarige en een 25-jarige Emmenaar, zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Zij zijn overgebracht naar een politiecel.

Gewond

Zondag werden de bewoners van een appartementencomplex aan de Torenvalk in Emmen opgeschrikt door een explosie in een van de appartementen. De twee mannen renden gewond de woning uit en werden aangehouden.

De politie vermoedt dat de verdachten met explosief materiaal hebben gewerkt. De EOD vond explosieve stoffen in de woning, die dezelfde avond nog tot ontploffing zijn gebracht. Het is nog onduidelijk om wat voor stoffen het gaat. Ook is het motief van de twee verdachten niet bekend.