AMSTERDAM - Twee Nederlandse toeristen zijn maandagochtend mishandeld op het Thaise eiland Phuket.

De twee weigerden een schadevergoeding te betalen nadat ze een busje hadden beschadigd. De eigenaar van het busje schakelde daarop een aantal kornuiten in, waarna een handgemeen ontstond.

Dat schrijft de Engelstalige krant Bangkok Post.

Kleine deuk

De Nederlanders waren uitgeweest in een populaire uitgaansgelegenheid aan het strand van het Thaise eiland. Ze liepen volgens de krant op straat te dollen toen een van hen tegen een busje aan botste.

Dat liep daardoor een kleine deuk op. De eigenaar wilde een schadevergoeding van duizend bath, omgerekend 23 euro. De Nederlanders vonden dat te veel. Toen ze wegliepen werden ze aangevallen.

Waarschuwingsschot

Een toegesnelde politieagent werd door de daders op een afstand gehouden, waarop hij een waarschuwingsschot loste. De Nederlanders zijn behandeld in het ziekenhuis. De een kreeg tien hechtingen in zijn wenkbrauw, de ander had een aantal kneuzingen opgelopen. De politie is een onderzoek begonnen.

Phuket is een geliefde bestemming voor toeristen. Het eiland staat bekend om zijn stranden en uitgaansleven. Er zijn regelmatig incidenten met buitenlanders.