ROTTERDAM - De sluiting van de snelweg A20 bij Rotterdam heeft maandagochtend niet tot overlast geleid. De omleidingsroutes waren rustig, meldde een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

De belangrijke verkeersader is tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein een week lang afgesloten in westelijke richting.

Dit zou grote consequenties hebben voor het verkeer maar overlast bleef uit. Volgens de woordvoerster hebben mensen het advies opgevolgd om thuis te werken of het openbaar vervoer te nemen.

''Ondanks de vakantie moesten we alsnog duizenden mensen uit de spits houden, maar dat lijkt goed gelukt'', aldus de woordvoerster.

Dagjesmensen

Volgens Rijkswaterstaat zorgt de avondspits mogelijk wel voor problemen. Dan is het verkeer geconcentreerder en keren bovendien veel dagjesmensen terug.

Het weggedeelte richting Hoek van Holland is een week afgesloten voor grootschalig onderhoud. Dat bestaat onder andere uit het vervangen van asfalt en de reparatie van vangrails. Diezelfde werkzaamheden vinden de week daarna plaats aan de andere kant van de weg.