AMSTERDAM - De politie vreest een aanstaande confrontatie tussen de Hells Angels en Satudarah MC.  

De balans tussen de twee grootste motorclubs van het land zou zijn verstoord. In het buitenland leidde een verstoorde balans eerder tot bloedige confrontaties.

Dat zegt chef informatie van de Nationale Recherche, Joost van Slobbe, in een interview in het AD.

Raad van Acht

Satudarah MC zou voor de zomer uit de Raad van Acht, een overlegorgaan van de grootste motorclubs, zijn gestapt. Ook overweegt de club zich aan te sluiten bij de Bandidos, de grootste rivaal van de Hells Angels.

Tegelijk zijn de Hells Angels volgens Van Slobbe flink aan het uitbreiden. De toegangseisen zijn versoepeld en een kleinere motorclub is geheel overgenomen.

Motorevenementen

De laatste tijd werden in veel verschillende plaatsen motorevenementen afgelast uit vrees voor confrontaties tussen leden van rivaliserende motorclubs.

Van Slobbe heeft de problemen met motorclubs in het buitenland in zijn achterhoofd. "Ten koste van alles willen we voorkomen dat zoiets ook in Nederland gebeurt."

De president van de invloedrijke Amsterdamse tak van de Hells Angels Daniël 'Unu' Uneputty noemt de nakende bendeoorlog onzin. "Dit is paniekzaaierij van politie en justitie." Uneputty is zelf Molukker en zegt vrienden te hebben bij de Satudarah.