ROTTERDAM - Voor de 27e keer staat Rotterdam zaterdag in het teken van het Zomercarnaval.  

Het zomercarnaval gaat tot in de late uurtjes door. De afterparty van het festijn vindt dit jaar plaats in het Nederlands Architectuurinstituut aan het Museumpark. 

Hoewel de zomer ver te zoeken was, is het zomercarnaval in Rotterdam zaterdag erg goed verlopen. De organisatie spreekt van een ''vlekkeloze’’ editie, hoewel er ''maar'' 750.000 bezoekers naar de havenstad kwamen; 50.000 minder dan vorig jaar.

Dat heeft volgens een woordvoerster enkel en alleen met het slechte weer te maken. ''Het was fris en af en toe viel er een druppel regen.''

Hoogtepunten

Aan de 2,5 kilometer lange parade deden ruim 2000 mensen uit 22 verschillende landen mee. De tocht voerde over de Coolsingel, het Weena, de Nieuwe Binnenweg en het Museumpark terug naar de Boompjeskade aan de voet van de Erasmusbrug.

Een van de hoogtepunten van het carnaval, dat voor de 27e keer werd gehouden, was het behaalde wereldrecord salsadansen door 572 paren op het Schouwburgplein in het centrum van de stad.

Het zomercarnaval gaat tot in de late uurtjes door. De afterparty van het festijn is in het Nederlands Architectuurinstituut aan het Museumpark.