UTRECHT - Het ongeluk waarbij maandag in Utrecht een 29-jarige man om het leven kwam en een 37-jarige man zwaargewond raakte, was niet het gevolg van een straatrace.

Dat zei de advocaat van de 23-jarige verdachte in de zaak donderdag. ''Er is sprake van trial by media'', aldus zijn raadsman Louis de Leon.

Zijn cliënt ontkent dat hij te hard reed toen het ongeval plaatsvond. Donderdagmiddag beslist de rechter-commissaris of de man langer in voorarrest moet blijven.

'Geen derde auto'

Volgens De Leon ontkent zijn cliënt ook dat er nog een derde auto betrokken was bij het ontstaan van het ongeluk. Hij zou de auto van de slachtoffers gewoon hebben ingehaald toen die plotseling naar links week.

De Leon noemt het ''onbegrijpelijk'' dat de politie naar buiten bracht dat er nog een andere auto bij het ongeval betrokken was. De politie liet weten op zoek te zijn naar de bestuurder van die wagen. Volgens De Leon is de vrouw van zijn cliënt ondergedoken nadat er een cameraploeg bij hun woning in Baambrugge was verschenen.

De rechter-commissaris in Utrecht heeft donderdag besloten dat de 23-jarige man in ieder geval nog twee weken vast moet blijven zitten.