GRONINGEN - Alasam S., die in april in het Groningse Baflo zijn vriendin Renske Hekman en agent Dick Haveman om het leven zou hebben gebracht, heeft op de dag van de moord tevergeefs hulp gezocht bij zijn psychiater.

Dat zegt familierechercheur Jan Zeewuster in een speciale uitgave van het Groningse korpsblad Boeien, dat geheel in het teken staat van de omgebrachte motoragent.

Volgens de psychiater probeerde de uitgeprocedeerde asielzoeker op 13 april, de dag van de dubbele moord, contact te krijgen met zijn psychiater, maar zonder succes.

Alasam S. kwam met ernstige psychische problemen naar Nederland en was daarvoor onder behandeling. Kort voor het drama in Baflo kreeg hij te horen dat hij uitgeprocedeerd was. De advocaat van de verdachte liet eerder weten dat er talloze aanwijzingen zijn dat S. in een psychose heeft gehandeld.

S. wordt ervan verdacht eerst zijn vriendin met een brandblusser te hebben doodgeslagen. Kort daarna schoot hij motoragent Haveman met zijn eigen dienstwapen dood.