ROTTERDAM - Bij de pogingen om de multiresistente Klebsiellabacterie in het Rotterdamse Maasstadziekenhuis de kop in te drukken, is niet alles goed gegaan.

De juiste procedures zijn aangewend maar bij de uitvoering daarvan zijn fouten gemaakt. Dat heeft algemeen directeur Paul Smits van het Maasstadziekenhuis dinsdag gezegd.

De directeur zegt niet anders te kunnen concluderen omdat de bacterie zich na de ontdekking toch heeft verspreid onder patiënten. Patiënten die de bacterie hebben moeten worden geïsoleerd.

Van 63 patiënten is het zeker dat zij de multiresistente Klebsiella bacterie hebben. Het ziekenhuis gaat nog eens 1804 patiënten screenen. Niet alle dragers van de bacterie zijn hier ziek van, meldt het ziekenhuis.

Betreuren

Dit voorjaar kwam aan het licht dat het ziekenhuis te maken heeft met een epidemie van de multiresistente bacterie. Het ziekenhuis liet in een verklaring weten het ten zeerste te betreuren dat patiënten de bacterie hebben gekregen.

Er is nog steeds een onderzoek gaande naar de invloed van de bacterie op het overlijden van 21 patiënten. Zij waren besmet met de bacterie.