AMSTERDAM - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie verdachten aangehouden wegens de ontvoering van een 57-jarige vrouw uit Amsterdam. Het slachtoffer is bevrijd.

Bij de arrestatie van twee personen in een huis in Den Haag pleegde een andere verdachte zelfmoord met een vuurwapen. De derde aanhouding was in het midden van het land.

De ontvoering begon in de nacht van zaterdag op zondag in een woning aan de Rijswijkstraat in Amsterdam. Na uitgebreid onderzoek kreeg de politie er in de loop van het weekeinde zicht op dat de vrouw werd vastgehouden in het midden van het land.

Uiteindelijk kwamen twee arrestatieteams in actie. Eerst in het midden van het land, waar de vrouw op straat werd bevrijd. Later volgden de arrestaties in Den Haag.

De achtergrond van het misdrijf ligt in het criminele circuit. De vrouw maakt het naar omstandigheden goed na de ontvoering, die ongeveer 24 uur duurde. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de zelfdoding van de verdachte.

Media

Om de veiligheid van het slachtoffer te waarborgen, werd er eerst niks bekendgemaakt over de ontvoering. Sommige media waren op de hoogte, maar gaven gehoor aan de oproep van de politie om er niet over te berichten. Dat heeft volgens de politie bijgedragen aan de goede afloop van de zaak voor het slachtoffer.

Over de identiteit van de verdachten had de politiewoordvoerder maandagochtend nog geen informatie. Wegens het onderzoek wordt niet bekendgemaakt om welke plaats in het midden van het land het gaat.