AMSTERDAM - Een 20-jarige man uit Wierden is zondag overleden, nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag na een ruzie in een discotheek in het Overijsselse Rijssen in kritieke toestand in een ziekenhuis was opgenomen.

Dat meldde de politie Twente.

De politie hield in verband met het incident in de discotheek vijf mannen in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar uit Rijssen aan. Bij de ruzie zijn over en weer klappen gevallen, zei een woordvoerder van de politie Twente. 

Onduidelijkheden

De politie onderzoekt of de klap of klappen ook de doodsoorzaak zijn. Dat meldde een woordvoerster van de politie zondag.

Volgens de woordvoerster kreeg het slachtoffer minstens één klap maar heeft hij zelf niet geslagen. De aanleiding voor de ruzie is onduidelijk.

Ook niet bekend is of de vijf mannen het slachtoffer kenden. De politie onderzoekt onder andere beelden die zijn binnengekomen. Wat er precies is gebeurd, moet nog blijken.

De politie is op zoek naar meer beelden en getuigen van het incident. Er is een team van achttien rechercheurs op de zaak gezet.