Vluchtende man laat gewonde vrouw achter in auto

AMSTERDAM - Een 22-jarige automobilist uit Assen heeft vrijdagavond zijn 36-jarige gewonde passagier aan haar lot overgelaten nadat hun auto in een sloot bij Eelde was beland.

De man was op de vlucht voor de politie. Hij kon even later toch worden opgepakt. De vrouw liep onder meer een gebroken been op en is naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie zaterdag.

De politie had de man in Norg gemaand te stoppen. De automobilist ging er echter met hoge snelheid vandoor. Agenten zetten de achtervolging in die via Donderen en Bunne richting Eelde ging.

De vluchtende automobilist maakte hierbij meerdere verkeersovertredingen, waardoor de politie besloot met zwaailicht en sirene de man te blijven volgen.

Sloot

In Bunne staakten de agenten hun achtervolging en verdween de wagen uit het zicht. Kort daarop troffen de agenten de bewuste auto aan in een sloot langs de Watermolendijk bij Eelde.

De auto was tegen een boom gebotst. Alleen de gewonde vrouw zat er nog in. De bestuurder was verdwenen. Op aanwijzing van getuigen kon hij niet veel later toch worden opgepakt in een nabijgelegen woning.

De man, die geen rijbewijs heeft, had niet gedronken. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie