EHEC-zaden mogelijk verkocht in Limburg

ARCEN - De nieuwe Voedsel- en Waren Autoriteit (nVWA) heeft bij twee tuincentra in Limburg fenegriekzaden meegenomen die mogelijk besmet zijn met de EHEC-bacterie. Het gaat om bedrijven in Arcen en Vlodrop.

De nVWA adviseert de ontkiemde groenten niet te gebruiken. De tuincentra proberen de kopers te achterhalen en het advies te geven de zaden terug te brengen of weg te gooien.

Het niet verkochte restant is door de nVWA meegenomen voor onderzoek naar de EHEC-bacterie. De zaden zijn verkocht onder de merknaam Sperli.

Het gaat om een voorzorgsmaatregel. De nVWA blijft onderzoeken of nog meer fenegriekzaden die zijn aangemerkt als mogelijke besmettingsbron zijn verkocht in Nederland.

Huisarts

De organisatie herhaalt het advies dat consumenten die rauwe kiemgroenten hebben gegeten bij de eerste tekenen van diarree contact moeten opnemen met de huisarts.

Ook de GGD in Noord-Limburg heeft zaterdag een dringende oproep gedaan aan consumenten die zaden met fenegriek hebben gekocht, om deze terug te brengen of weg te gooien.

Lees al het nieuws over de EHEC-bacterie in ons dossier

Lees meer over:
Tip de redactie