AMSTERDAM - Het zwaargewonde slachtoffer dat in het ziekenhuis lag na de instorting van het stadion van FC Twente is vrijdagmiddag overleden.

Dat heeft de gemeente Enschede bevestigd.

Donderdag stortte een deel van het dak van De Grolsch Veste in. Daarbij viel één dode en raakten vijftien mensen gewond. Twee slachtoffers waren er slecht aan toe, één daarvan is nu overleden.

De man overleed in het ziekenhuis. ''Vreselijk dat we opnieuw een dode moeten betreuren. Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden'', stelde burgemeester Peter den Oudsten in een verklaring.

Van de mensen die gewond raakten door het ongeval, liggen er nu nog zes in het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel.

Onderzoek

Het onderzoek naar het instorten van een deel van het dak gaat vermoedelijk nog weken duren. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Zwolle vrijdag laten weten.

''Het is een gecompliceerd onderzoek’’, stelt ze. ''Dat is geen kwestie van dagen, maar meer van weken of zelfs maanden.’’ De kans is reëel dat justitie voor het analyseren van de dakconstructie deskundigen van buiten moet inschakelen.

Plaats delict

De kant van het stadion waar de constructie instortte, is momenteel nog een 'plaats delict' waar sporenonderzoek plaatsvindt. Naar verwachting kan de locatie in de loop van volgende week worden opgeruimd. Dit moet echter zeer secuur gebeuren, om eventuele sporen onder het puin veilig te stellen.

Daarna hoopt justitie de tribune weer snel te kunnen vrijgeven.

Beelden

De politie Twente zoekt vooral foto’s en filmbeelden van de bouw van de tribuneconstructie in het stadion.

Een eerdere oproep van de politie zorgde voor een stroom van filmpjes en foto’s van vooral het stadion en de omgeving tijdens en na het ongeval. ''We krijgen al heel veel recent materiaal binnen’’, aldus de zegsvrouw. ''Maar we zoeken ook heel specifiek iets ouder materiaal."

De politie onderzoekt of er sprake is van een strafbaar feit, verwijtbaarheid of opzet bij het bouwongeval. Het onderzoek wordt verricht door een speciaal hiervoor opgezet rechercheteam.

Twitter

Mensen die beelden of tips hebben, kunnen deze via Twitter en de site van de politie doorsturen of uploaden. ''Al lijken beelden soms heel gewoon, voor ons kan er mogelijk cruciale informatie in zitten’’, beklemtoont de politie.