Jaar cel in Rotterdamse zedenzaak

ROTTERDAM - Een 27-jarige Rotterdammer moet 12 maanden de cel in wegens ontucht met drie minderjarige meisjes van 12, 14 en 15 jaar. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald.

Het is de hoogste straf in een zedenzaak waarvoor acht mannen in de leeftijd van 19 tot 28 jaar terechtstonden.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 5,5 jaar cel geëist tegen de man die als hoofdverdachte werd beschouwd, onder meer wegens verkrachting van het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel samen met twee andere mannen vorig jaar zomer.

De rechtbank achtte verkrachting niet bewezen.

Feit

Wel is het volgens de rechtbank een feit dat de drie mannen op dezelfde avond seks hadden met het meisje, soms tegelijkertijd. Dat gebeurde in de woning van de 27-jarige Rotterdammer in de 1e IJzerstraat in Rotterdam-West.

In deze woning verbleef vorig jaar zomer ook enkele dagen een 12-jarig meisje dat was weggelopen uit een jeugdinstelling in Zetten.

Vrijgesproken

Zij had de 27-jarige bewoner in Rotterdam op straat ontmoet en ging met hem mee naar huis. Daar had zij seks met hem en met andere mannen die vrijdag eveneens straffen opgelegd kregen variërend van 2 tot 9 maanden wegens ontucht. Twee mannen werden vrijgesproken.

In alle gevallen oordeelde de rechtbank dat de meisjes weliswaar gelogen hadden over hun leeftijd en er ouder uitzagen, maar dat de mannen meer hun best hadden moeten doen om uit te zoeken hoe oud de meisjes echt waren. Dat is hun plicht, aldus de rechter.

Het OM vindt de straffen die de rechtbank heeft opgelegd wegens ontucht, te laag en overweegt hiertegen in beroep te gaan.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie