Vader stak woning Hoofddorp in brand

HOOFDDORP - De 43-jarige vader van het gezin uit Hoofddorp dat dinsdag omkwam bij een woningbrand, heeft het vuur zelf aangestoken.

Die conclusie trekt de politie na een onderzoek, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Behalve de man kwamen ook zijn 35-jarige vrouw en hun drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar om het leven.

In de woning werden lege jerrycans gevonden en waren de deuren van binnen gebarricadeerd. Bij de brand zijn alle vijf gezinsleden omgekomen.

Brandhaarden

Volgens de politie zijn in de woning meerdere brandhaarden gevonden. De vader heeft motorbenzine gebruikt om de woning in vuur en vlam te zetten, zo blijkt uit het onderzoek.

Hij heeft daarbij geen hulp van buitenaf gehad, want er is geen braakschade aangetroffen. De politie heeft de nabestaanden van het gezin van de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek op de hoogte gesteld.

Herdenking

Zo'n tachtig inwoners van de wijk Toolenburg hebben vrijdagmiddag het omgekomen gezin herdacht. Dat gebeurde in de protestante kerk De Lichtkring in bijzijn van de Iraakse ambassadeur, omdat de vader van het gezin Irakees was.

"Sinds de knal is Toolenburg voorlopig niet meer hetzelfde'', zei burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer. Verdriet, ontsteltenis, boosheid en angst zijn emoties die volgens de burgemeester in de wijk een rol spelen. ''Kennis over het ontstaan van de knal voegt nog emoties toe'', aldus Weterings.

Bezoekers konden kaarsen aansteken en emoties op papier zetten. Dominee Wim Knoeff vond het een taak van de kerk om de deuren open te zetten om het verdriet en de schokervaring in de wijk te delen. Er had een minuut stilte plaats ter nagedachtenis aan de vijf omgekomen gezinsleden.

Lees meer over:
Tip de redactie