Kantoren in Grolsch Veste weer open

ENSCHEDE - Alle kantoren in de Grolsch Veste zijn weer opengesteld. De bouwplaats zelf blijft afgesloten. Dat heeft de gemeente Enschede vrijdag bekendgemaakt.

Op dit moment bevinden zich nog zeven mensen in het ziekenhuis. Zes van hen zijn opgenomen in een ziekenhuis in Twente; een ligt in een ziekenhuis in Duitsland.

De toestand van de persoon die zwaargewond raakte, is nog steeds kritiek. De gemeente is bezig informatie over de uitbreiding van het stadion uit een eigen dossier bij elkaar te brengen. Daarmee wil de gemeente een beter beeld krijgen van de toedracht van het ongeval.

Ook voorziet de gemeente op deze manier onder meer de Arbeidsinspectie en het Openbaar Ministerie van informatie voor hun onderzoeken naar de toedracht van de instorting.

Onderzoek

In het kader van haar onderzoek naar de toedracht van het ongeval, roept de politie vrijdag mensen op om foto's of filmpjes van de bouw, het stadion of de omgeving van vóór en tijdens het ongeval beschikbaar te stellen.

De politie onderzoekt of er sprake is van een strafbaar feit, verwijtbaarheid of opzet bij het bouwongeval. Een speciaal hiervoor opgezet rechercheteam gaat het onderzoek doen.

Bijeenkomst

Vrijdagmiddag had een besloten bijeenkomst plaats voor de betrokkenen. Drie spelers van FC Twente waren hierbij aangeschoven. Onder hen was aanvoerder Peter Wisgerhof, die zei dat het team is aangedaan door het ongeval. ''We kunnen niet veel doen voor de nabestaanden, behalve er zijn. Dat vinden we heel belangrijk.''

Volgens clubvoorzitter Joop Munsterman is de verbondenheid in het stadion groot. "Het is één grote familie," zo vertelde hij na afloop van de bijeenkomst waar ongeveer 350 mensen bij aanwezig waren.

Gevolgen

Munsterman heeft nog geen idee wat precies de gevolgen van het ongeval zijn voor de voetbalploeg en voor de afbouw van het stadion. Hij benadrukte vrijdag dat op de bouw geen tijdsdruk stond. Het is duidelijk dat het ongeval een financiële strop is voor de club ''maar daar komen we wel overheen, dat heeft geen prioriteit".

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede zei dat nog steeds niet duidelijk is waardoor het dak is ingestort. Het onderzoek loopt nog, ook naar de rol van de gemeente als toezichthouder.

Omgeving Twente-stadion afgesloten

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie