Zes jaar cel voor doden peuter Cheyenne

DEN BOSCH - De 22-jarige Farionne K. is vrijdag veroordeeld tot zes jaar cel wegens betrokkenheid bij de dood van het tweejarige dochtertje van haar vriendin, Joharra K. (22).

Beide vrouwen, die samenwoonden in Valkenswaard, zijn tevens veroordeeld voor stelselmatige mishandeling van peuter Cheyenne.

Het meisje stierf op 3 april 2010 aan hersenletsel. De rechtbank in Den Bosch acht bewezen dat Farionne K. de peuter zo hard heeft geslagen dat Cheyenne met haar hoofd op de grond bonkte.

Het is onwaarschijnlijk dat ze de dood van de peuter heeft beoogd, concludeerde de rechtbank. Farionne K. is veroordeeld wegens zware mishandeling met de dood tot gevolg.

Depressief

Joharra K. is voor kindermishandeling veroordeeld tot een celstraf gelijk aan het voorarrest (89 dagen) en 276 dagen voorwaardelijk.

De moeder is depressief en lijdt aan een psychische stoornis. Als de reclassering dat nodig vindt, moet ze in behandeling. De opgelegde straffen zijn gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Opvoedkundige tikken

Joharra zelf sprak van 'opvoedkundige tikken'. De rechtbank beklemtoont dat het opvoeden en verzorgen van kinderen nadrukkelijk niet de toepassing van lichamelijk geweld omvat.

Het meisje had bloeduitstortingen over haar hele lijf. Volgens de rechtbank reageerden de vrouwen hun opvoedkundige onmacht af op het kind.

Onwaarschijnlijk

Mark Nillesen, de raadsman van Farionne, betoogde twee weken geleden dat niet alleen zijn cliƫnt maar beide vrouwen verantwoordelijk moeten worden gehouden voor de dood van Cheyenne.

Volgens de rechtbank is het echter ''zeer onwaarschijnlijk'' dat de moeder het dodelijke letsel heeft toegebracht.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie