Camerabeelden van ongeluk Twente-stadion

AMSTERDAM - Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede heeft camerabeelden gezien van het ongeluk in het stadion van FC Twente.

Dat zei de burgervader donderdagavond in Nieuwsuur. Den Oudsten gaf aan dat het, ondanks het nauwkeurig bestuderen van de beelden, lastig is om een oordeel te geven over de toedracht van het ongeluk.

Donderdag omstreeks het middaguur is een deel van de nieuwe overkapping van het voetbalstadion ingestort tijdens werkzaamheden.

Daarbij kwam een 31-jarige man uit Nijverdal om het leven. Vijftien anderen waren gewond, van hen liggen er nog acht in het ziekenhuis, van wie één in zeer kritieke toestand. Een ander is ook zeer ernstig gewond.

De toestand van de gewonden is vrijdagochtend ongewijzigd.

Onderzoeken

Den Oudsten gaf aan dat er vier verschillende onderzoeken lopen naar het ongeluk. Ooggetuigen hebben donderdag aangegeven dat een hijskraan bij het takelen een draagarm van het dak heeft geraakt.

Over die theorie doet Den Oudsten geen uitspraken.

Inspecties

In het stadion vinden vrijdagmorgen inspecties plaats om te kijken of delen van het stadion weer kunnen worden vrijgegeven. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente Enschede.

Aan het eind van ochtend komt een beleidsteam bijeen om zich over de toestand van het stadion te beraden.

Bijeenkomst

Vrijdagmiddag om twee uur is er in Enschede een besloten bijeenkomst voor de betrokkenen bij het ongeval. Die zou aanvankelijk in de avond plaatshebben, maar op verzoek van een aantal mensen is de bijeenkomst naar voren gehaald, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Bekijk beelden van de situatie na het ongeluk

Volg de twitterberichten over dit nieuws via NUlive

Bekijk alle foto's van het ongeval

Heeft u foto's van het incident? Stuur ze naar NUfoto

Omgeving Twente-stadion afgesloten

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie