Zeer grote brand in Spijkenisse

SPIJKENISSE - In het Zuid-Hollandse Spijkenisse heeft in de nacht van woensdag op donderdag een zeer grote brand gewoed in twee loodsen aan de Drogendijk.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt, omdat er aanwijzingen waren dat er bij de brand asbest zou kunnen vrijkomen. Dat bevestigt een woordvoerder van brandweer Rotterdam-Rijnmond tegenover NU.nl.

Er is niemand gewond geraakt. RTV Rijnmond weet donderdagochtend te melden dat er inderdaad asbest is vrijgekomen.

Woonwijk

De brand woedde net buiten de bebouwde kom. Na het instorten van het dak van een van de twee loodsen zijn asbestsporen in het omringende weiland terechtgekomen. De wind stond echter gunstig en metingen van de brandweer wezen uit dat de woonwijk vrij bleef van asbest.

Ontruimingen waren dan ook niet aan de orde. Rond kwart voor drie werd het sein brand meester gegeven.

De rookpluimen in de wijde omtrek van Spijkenisse te zien en hulpdiensten rukten massaal uit om de brand die aan het begin van de nacht ontstond de baas te worden.

Zorgboerderij

De schuren horen bij een voormalige zorgboerderij. Het woongedeelte daarvan wordt volgens de brandweer bewoond door anti-krakers. Momenteel staat het huis, dat helemaal gespaard is gebleven, leeg. In de gebouwen zijn allerlei spullen opgeslagen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Spijkenisse ligt op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten.

Brand Spijkenisse

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie