Ondanks fraude toch diploma-uitreiking ROC Alkmaar

ALKMAAR - De vorige week wegens examenfraude afgeblazen diploma-uitreiking voor leerlingen van het volwassenenonderwijs bij ROC Horizon College in Alkmaar gaat volgende week toch door.

Hoewel het onderzoek naar de fraude nog niet is afgerond, wil de school niet alle leerlingen duperen door ze een diploma te onthouden. Dit heeft het Horizon College woensdag gemeld.

Het Horizon College heeft met de Onderwijsinspectie afgesproken leerlingen voordat ze het diploma ontvangen een verklaring te laten ondertekenen, waarin ze aangeven dat ze met de examenfraude niets te maken hebben.

Blijkt later dat ze de verklaring niet naar waarheid hebben ingevuld, dan raken ze het diploma kwijt.

Gesprekken

De Alkmaarse school doet geen mededelingen over de omvang van de examenfraude en het onderzoek ernaar. Tot en met in elk geval deze week voert de schoolleiding nog gesprekken met leerlingen die mogelijk bij de fraude betrokken zijn.

Volgens de school staat vast dat ''een aantal leerlingen'' enkele opgaven van de schoolexamens voor het volwassenenonderwijs ''onrechtmatig in handen heeft gekregen''.

Door de examenfraude wachten momenteel naar schatting 400 leerlingen van het volwassenenonderwijs bij het Horizon College op hun diploma. De uitreiking staat gepland voor donderdag 14 juli.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie