Politie schiet op auto op Albert Cuyp

AMSTERDAM - De politie heeft woensdagmiddag meermalen geschoten op een auto die op twee agenten inreed op de Albert Cuypstraat in Amsterdam.

De automobilist reed over de fietsen van de agenten die hem staande wilden houden voor een verkeerscontrole.

De automobilist ging er daarna vandoor en is later klemgereden op de Hobbemakade, waarbij de bestuurder en zijn mannelijke passagier zijn ingerekend.

De identiteit van deze twee mannen is nog niet bekendgemaakt.

Volgens een politiewoordvoerder is niemand gewond geraakt. De mannen zijn volgens de zegsman doelbewust op de agenten ingereden, waarbij een van de agenten meerdere schoten op de auto afvuurde. Hoe vaak er is geschoten, wilde de woordvoerder niet kwijt in het kader van het onderzoek naar het schietincident.

Stopteken

De automobilist gaf volgens de woordvoerder geen gehoor aan een stopteken van de politieagenten te fiets. De agenten wisten op tijd weg te springen toen de auto op hen inreed.

De straat, die bekend is van de Albert Cuypmarkt, is afgezet. Omdat de politie geschoten heeft, zal Bureau Integriteit van de politie Amsterdam-Amstelland nader onderzoek doen naar het schietincident. Het technisch onderzoek wordt om dezelfde reden door een ander regiokorps verricht.

Schietpartij Albert Cuyp

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie