Familie Limburgse vrouw in Spanje herenigd

STRAMPROY - Mary-Anne Goossens is woensdagavond weer herenigd met haar beide kinderen. Zij was verdwaald in Spanje.

Ook haar ex-man en drie vrienden meldden zich in het ziekenhuis waar Goossens eerder woensdag heen was gebracht. Mary-Anne Goossens verkeert in redelijk goede gezondheid. Dat heeft de woordvoerster van de familie laten weten.

''Zij was heel erg blij om haar kinderen terug te zien, en omgekeerd natuurlijk ook'', zei de woordvoerster.

De 48-jarige Limburgse verdwaalde tijdens een wandeling. In plaats van zich om te draaien en terug te keren, ging ze op zoek naar een volgend dorp.

Rivier

Toen ze dat niet vond, zocht ze een plek bij een rivier, waar ze op hulp besloot te wachten. Daar had ze vers water tot haar beschikking en hoopte ze gevonden te worden.

Mary-Anne Goossens hield zichzelf niet alleen in leven door water uit de rivier te drinken, ze at ook gras en rozemarijn die ze in de omgeving vond.

Volgens de Spaanse artsen is het water dat ze dronk erg mineraalrijk. Dat was goed voor haar gezondheid. Dat heeft een woordvoerster van de familie woensdagavond gemeld.

Ze overnachtte in een inham in een rots, aldus de zegsvrouw. Ze zocht hooi en gras waarmee ze zich kon toedekken. Koud heeft ze het niet gehad. ''Ze had vertrouwen in een goede afloop'', zei ze. ''Mary-Anne is niet bang geweest.''

Ziekenhuis

In het gebied is het bereik slecht, waardoor ze haar mobiele telefoon niet heeft kunnen gebruiken om hulp in te schakelen.

Woensdagochtend vonden drie wandelaars haar en alarmeerden de hulpdiensten. Die brachten haar naar het ziekenhuis in Vélez-Málaga. Naast de overgevlogen familie, is ook een Nederlandse arts, die in Spanje woont, in het ziekenhuis.

Wanneer Mary-Anne terug naar haar huis in Stramproy kan, is nog niet bekend. 

Geen misdrijf

De Limburgse had geen kaart bij zich. Dat ze geen dorp tegenkwam, kwam doordat ze zonder het zelf te weten verder landinwaarts de bergen in was getrokken. "Er was dus echt geen sprake van een misdrijf", aldus een woordvoerder van de familie.

Goossens was sinds 17 juni vermist. Er werd een grote zoekactie op touw gezet. De politie ging lang uit van een misdrijf.

Limburgse vrouw terecht

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie