Overvallers Brink's gebruikten kraaienpoten

AMSTERDAM - De criminelen die vorige week een vestiging van waardetransportbedrijf Brink's in Amsterdam-Zuidoost overvielen, gebruikten zelfgemaakte kraaienpoten om politieauto's te hinderen.

Het gaat om afgezaagde pvc-buisjes met daardoorheen een groot aantal schroeven, zo maakte de politie woensdag bekend.

Ze lagen onder meer op de oprit van het politiebureau, met de bedoeling lekke banden te veroorzaken. De overvallers hadden ze op nog een aantal plekken op de weg gegooid.

De politie gaf woensdag foto's van de kraaienpoten vrij, nadat de officier van justitie daarvoor toestemming had gegeven. De recherche wil graag weten of er mensen zijn die meer informatie over de maaksels hebben.

Explosieven

De overvallers drongen de vestiging van Brink's in de nacht van dinsdag op woensdag binnen met explosieven en maakten een onbekend geldbedrag buit.

Ze gingen er vandoor in twee vluchtauto's. Tijdens een lange achtervolging door de politie crashte een van de voertuigen op de A2 ter hoogte van Waardenburg.

De criminelen bedreigden toen een automobilist en gingen er met zijn auto vandoor. De politie moest de achtervolging staken in de buurt van Eindhoven, onder meer omdat de overvallers schoten met automatische wapens.

Lees meer over:
Tip de redactie