Vermiste Limburgse gevonden in Spanje

AMSTERDAM - De Limburgse vrouw die sinds 17 juni werd vermist in Spanje, Mary-Anne Goossens, is levend gevonden.

Dat meldt de Spaanse lokale krant Diario Sur op zijn website.

Later op de dag schreef de dochter van Goossens op haar Facebookpagina: ''Ze is zo ongelooflijk sterk!." Een woordvoerster van de familie bevestigde dat de familie heeft gesproken met de vrouw.

De Nederlandse toeriste werd al meer dan twee weken vermist en is door drie wandelaars in moelijk begaanbaar berggebied, nabij bij de rivier Chillar tussen Nerja en Competa, gevonden.

De wandelaars troffen haar bij bewustzijn aan. Volgens de Spaanse alarmdiensten is ze niet gewond.

Vermoed wordt dat de 48-jarige vrouw door een val op een plek terecht is gekomen waar ze niet meer weg kon.

Reddingsteam

De Guardia Civil probeerde haar woensdagochtend te bevrijden, maar moest de reddingsoperatie staken doordat ze haar niet konden bereiken. Een speciaal reddingsteam is nu op weg.

Goossens was alleen op vakantie in Spanje.

Zoekactie

Vorige week werd rond Nerja een grote zoekactie gehouden naar Goossens. Sinds ze op 17 juni had ingecheckt in een hotel en de kamer enige dagen vooruit had betaald, ontbrak van de vrouw ieder spoor.

Haar koffer bleef achter op de hotelkamer, maar het bed bleek onbeslapen. Ook werden er geen transacties meer met pinpas of creditcard gesignaleerd.

De zoekactie werd georganiseerd door de zoon en ex-man van de Limburgse, die naar de plaats zijn afgereisd. Zij hebben zo veel mogelijk mensen opgetrommeld om te helpen zoeken. Ook de politie zocht mee.

Lees alle tweets over dit nieuws op NUlive

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie