Vermoedens van misdrijf bij drama Hoofddorp

AMSTERDAM - Onderzoek moet gaan uitwijzen of er bij de brand in een woonhuis in Hoofddorp waarbij in de nacht van maandag op dinsdag een gezin om het leven is gekomen, sprake is geweest van een misdrijf.

Officier van justitie Jeroen Steenbrink spreekt dinsdagochtend op een persconferentie van "indicaties en vermoedens" dat er een misdrijf is gepleegd.

Wat voor aanwijzingen er precies zijn, is niet bekendgemaakt. Steenbrink benadrukte dat het onderzoek tijd nodig heeft. ''Alle mogelijkheden worden onderzocht.''

Melding

Volgens burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer kreeg de politie een maand geleden een melding binnen over het gezin. Die kwam van de vader zelf. Politie en hulpverleners hebben toen actie ondernomen.

De Jeugdzorg en het maatschappelijk werk werden ingeschakeld. Na de eerste contacten had het gezin aangegeven het probleem verder zelf te willen aanpakken, vertelde Weterings. Meer informatie volgt mogelijk later op de dag tijdens een tweede persconferentie.

Explosie

In het hoekhuis aan de Haya van Somerensingel in Hoofddorp deed zich in de nacht van maandag op dinsdag een explosie voor. De daarop volgende brand was snel onder controle, maar bij aankomst van de brandweer maakte het vuur betreden van het pand onmogelijk, aldus de burgemeester

Het gezin, een man uit Irak (43), een vrouw uit Rusland (35) en drie kinderen (6, 8 en 11 jaar), woonde sinds juli 2010 op het adres. Op de Montessorischool in de wijk Toolenburg, de school van de kinderen, wordt voor opvang en slachtofferhulp gezorgd. Ook buurtbewoners worden opgevangen.

De vader van het gezin heeft maandagavond naar verluidt gezegd dat er iets ergs stond te gebeuren dat de volgende dag het nieuws zou halen, meldt RTV Noord Holland. Dat bericht is echter niet bevestigd.

Bijeenkomst

De gemeente Haarlemmermeer houdt dinsdagavond vanaf 19.30 uur een bijeenkomst voor omwonenden. Het gaat om een besloten bijeenkomst in wijkcentrum De Amazone in de wijk Toolenburg in Hoofddorp. In die wijk woonde het gezin. Bij de bijeenkomst zijn medewerkers van slachtofferhulp aanwezig.

Volg Twitterberichten over dit nieuws via NUlive

Brand Hoofddorp

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie