Weer onderzoek gesjoemel Inholland

AMSTERDAM - Hogeschool Inholland begint een onderzoek naar mogelijk gesjoemel bij tentamens mondzorgkunde in Amsterdam.

Een woordvoerster van de hogeschool heeft dinsdag een bericht daarover in de Volkskrant bevestigd.

Studenten zouden stiekem foto's hebben gemaakt van stukken waar de vragen en antwoorden van toetsen op stonden. De informatie zou vervolgens zijn verspreid onder tientallen studenten.

Als studenten een hertentamen maken, krijgen ze bij de opleiding de kans de vragen en antwoorden van het eerste tentamen onder begeleiding in te zien.

De Volkskrant zegt over foto's van de tentamenopgaven te beschikken die een student aan de krant heeft gestuurd.

 

Hogere cijfers

Volgens de hogeschool heeft onderzoek tot nu toe uitgewezen dat er geen hogere cijfers zijn gehaald bij de tentamens. De tentamenresultaten van het afgelopen half jaar zijn onder de loep genomen. De hogeschool zegt zelf niet over de informatie van de 'lekkende' student te beschikken.

Volgens de woordvoerster is niet duidelijk hoe lang het onderzoek gaat duren. Als blijkt dat er fraude is gepleegd, zullen de tentamens ongeldig worden verklaard, zegt ze. De studenten zullen de test dan opnieuw moeten maken. Inholland gaat in elk geval het toezicht tijdens de inzagemomenten verscherpen.

De hogeschool is het laatste jaar zeer negatief in het nieuws geweest. De onderwijsinspectie presenteerde het afgelopen voorjaar na onderzoek een vernietigend rapport over de kwaliteit van het onderwijs.

Leerlingen kregen een diploma terwijl ze niet aan de exameneisen voldeden. In juni wees onderzoek uit dat de voormalige topbestuurders bijna een miljoen over de balk hebben gesmeten aan onduidelijke declaraties. Daarbij zijn nog allerlei andere kosten gemaakt die niet door de beugel kunnen.

Lees meer over:
Tip de redactie