Vijf doden door brand in huis Hoofddorp

HOOFDDORP - Bij een woningbrand in Hoofddorp zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee volwassenen en drie kinderen om het leven gekomen.

De brandweer had het vuur dat rond twee uur ontstaan was in een hoekhuis aan de Haya van Somerensingel snel onder controle. Het incident is om 02.00 uur gemeld.

De slachtoffers liggen nog in de woning. Aan de voorkant van het pand is niets te zien van de brand.

Alle slachtoffers horen bij één gezin, meldt De Telegraaf. Volgens de krant komt de familie oorspronkelijk uit Oost-Europa. De drie kinderen waren in de leeftijd van zes tot tien jaar oud.

Bekijk videobeelden

De burgemeester is in de nacht bij het huis gaan kijken, aldus een woordvoerder van de politie. Volgens de brandweer ontstond er een uitslaande brand nadat de achtergevel van het huis was ingestort.

Explosie

Inmiddels is duidelijk dat zich een explosie heeft voorgedaan, maar het is niet duidelijk of die ook de brand heeft veroorzaakt. Volgens ooggetuigen waren de tuin en de achterzijde van het in een woonwijk gelegen huis veranderd in een ravage.

Een ooggetuige vertelt aan De Telegraaf een zeer harde knal te hebben gehoord, gevolgd door een schreeuw van de bewoonster.

Er zijn verder geen gewonden gevallen. De stoffelijke overschotten kunnen nog niet worden weggehaald omdat het onderzoek naar de oorzaak van de brand nog in volle gang is.

Iets ergs

De vader heeft maandagavond mogelijk gezegd dat er iets ergs stond te gebeuren dat de volgende dag het nieuws zou halen, meldt RTV Noord Holland.

Dat bericht is echter niet bevestigd.

Twee weken geleden

Ruim twee weken geleden kostte een brand in een woning aan de Hoofdweg in Hoofddorp het leven aan een 74-jarige man. Hij was vermoedelijk door verstikking om het leven gekomen.

Brand Hoofddorp

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie