ERMELO - De Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM) is ''absoluut niet blij'' met het wetsvoorstel van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) om organisatoren van commerciële evenementen te laten opdraaien voor de inzet van de politie.

Dat zei directeur Hans Ligtermoet donderdag.

Opstelten wil dat organisatoren van besloten evenementen de politie-inzet helemaal betalen. Die van festiviteiten op openbare plaatsen krijgen de helft in rekening gebracht.

De VVEM wijst erop dat organisatoren ook al te maken hebben met een btw-verhoging van 6 naar 19 procent. ''Dan krijgen ze dit ook als toetje. Dat is een zure appel’’, aldus Ligtermoet.

Vreemd

De directeur zegt verder dat organisatoren zelf al veel beveiligers en verkeersregelaars inhuren. Ook vindt hij het ''vreemd’’ dat voetbalwedstrijden niet onder het voorstel vallen. Onder de leden van de VVEM zijn Mojo Concerts en Radio 538.

Volgens Rotterdam Festivals gaan de maatregelen keihard aankomen. ''Er is niet één evenementenorganisator die deze kosten kan opvangen'', zegt directeur Johan Moerman.