AMSTERDAM - Het bordeel Yab Yum gaat als alles mee zit per volgend jaar weer open. De nieuwe eigenaar, vastgoedondernemer Chris Kraijpoel, heeft veel plannen met het pand en de merknaam.

Hij betaalt vier miljoen euro voor het pand, de inventaris, de merknaam en de domeinnaam op internet. Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

De levering ging niet zonder slag of stoot. De vastgoedondernemer had een kort geding aangespannen om de levering af te dwingen. De rechtbank heeft de huidige eigenaar, Hennie Vittali, bevolen het pand binnen zeven dagen nadat hij het vonnis heeft ontvangen te leveren.

YabYum werd in 2008 gesloten met een beroep op de wet bibob. Yab Yum zou de vergunning mogelijk misbruiken om strafbare feiten te plegen.

Kraijpoel is zelf nog verdachte in een witwasonderzoek en kan de seksclub dus ook niet exploiteren. Dat laat hij dan ook door iemand anders doen.

Schone handen

Het is volgens De Telegraaf nog de vraag waar de koopsom van vier miljoen euro heen gaat. Als blijkt dat Hennie Vittali schone handen heeft, gaat het geld naar hem, anders gaat het naar het Openbaar Ministerie. Intimi stellen volgens de krant dat Vittali opgelucht is dat hij verlost is van de vaste lasten van het pand.