AMSTERDAM - Sanjay D., die ervan wordt verdacht De Nederlandse Bank voor 1,25 miljoen te hebben bestolen, leidt een luxe leven tussen de Bollywoodsterren in India.

Van zijn buit heeft hij stukken grond en twee huizen gekocht. Dat beweert althans zijn ex-zwager tegenover NU.nl en het AD.

DNB-medewerker Sanjay D. zou in september 2008 het recordbedrag van 1,25 miljoen uit de kluis van het zwaarbeveiligde bankgebouw in Amsterdam hebben gestolen, zo werd eerder deze week bekend.

Tegen de tijd dat de diefstal was ontdekt, was D. al naar het buitenland vertrokken. Terwijl de rechtszaak tegen D. op 8 juli gepland staat, heeft het Openbaar Ministerie hem nog steeds niet kunnen vinden.

Jetsetleven

Maar volgens D.'s ex-zwager, de 25-jarige Sahil, houdt D. zich allerminst schuil. Hij zou een jetsetleven leiden in zijn geboortestad, de Indiase hoofdstad Delhi. Volgens Sahil, die in eerste instantie reageerde op een bericht op NUjij.nl, heeft D. in Amsterdam diamanten gekocht van zijn gestolen geld.

Een vriend, eveneens een Indiër, zou hem hierna naar Schiphol hebben gebracht en hem twee dagen later achterna zijn gereisd. D.'s ex-vrouw, met wie hij een kind heeft, zou vervolgens op 29 april 2009 zijn gearresteerd op verdenking van witwassen.

Cel

Volgens haar broer heeft ze twee nachten in de cel doorgebracht. Ze zou de politie 50.000 euro van de buit hebben overhandigd. Het OM in Amsterdam wil in reactie niet zeggen of het om D.'s ex-vrouw gaat, maar bevestigt dat er een arrestatie is geweest.

Ex-zwager Sahil vertelt dat Sanjay D. altijd van plan was een grote klapper te maken. Enkele dagen voor zijn vlucht uit Nederland vertelde hij vol trots dat het was gelukt.

“Hij liep rond in dure kleding en strooide plots met briefjes van 500 euro.” Sahil zegt altijd al te hebben vermoed dat het geen zuivere koffie was. “Maar dat hij deze roof aan het beramen was, heeft hij heel goed stilgehouden."