AMSTERDAM – De ANWB heeft de waarschuwing voor een heel zware spits als gevolg van noodweer ingetrokken. De voorspelde heftige buien en windstoten laten langer op zich wachten.

"De avondspits zal er geen last van hebben". Dat zegt een woordvoerder van de ANWB dinsdagmiddag.

Eerder op de dag meldde de ANWB nog dat de zwaarste buien naar verwachting rond 16.00 uur zouden vallen in het westen en zuidwesten. De ANWB vreesde dat het verkeer veel overlast zou ondervinden van het water en zware windstoten. Vooral motorrijders en auto's met aanhanger moesten hun rijgedrag aanpassen.

De verwachting is nu dat het noodweer dinsdagavond en -nacht losbarst. Het verkeer kan dan nog steeds wel last hebben van zware windstoten en hagel, waarschuwt de woordvoerder van de ANWB.

Weeronline waarschuwt voor fikse windstoten tot 100 kilometer per uur, hagelbuien en flinke regenval. Het KNMI heeft in het hele land waarschuwingen voor blikseminslagen gegeven.

Noordtunnel afgesloten

Rijkswaterstaat heeft de Noordtunnel (A15) richting Gorinchem voor verkeer afgesloten. Net als dinsdagmorgen is wederom een putdeksel losgeraakt. Door de losgekomen putdeksel is een auto dusdanig beschadigd dat deze olie lekte.

Het spoor loopt door de hele tunnel en wordt opgeruimd. Het verkeer richting Gorinchem wordt omgeleid via Breda/Oosterhout (A16, A59, A27).

Bekijk alle lezersfoto's van het slechte weer op NUfoto

Stuur jouw weerfoto naar NUfoto

Lees Twitterberichten over dit nieuws op NUlive