AMSTERDAM - De Nederlandse vrouw die sinds anderhalve week vermist wordt aan de Spaanse zuidkust is nog steeds niet gevonden. Een zoektocht met speurhonden en een helikopter heeft maandag niets opgeleverd.

Wel kan dinsdag het laatste signaal van haar mobiele telefoon getraceerd worden. Er is een stichting opgericht om de zoektocht te helpen financieren.

Voor het uitpeilen van het gsm-signaal van de telefoon moet toestemming gegeven worden door een Spaanse rechter. Die toestemming werd maandag gegeven, maar het lukte niet het signaal in kaart te brengen. De familie gaat ondertussen steeds meer uit van een misdrijf.

"Maar we blijven hoop koesteren dat mijn moeder wordt gevonden", laat de zoon van de vrouw weten.

Hotelkamer

Het laatste contact dat de 48-jarige Limburgse had met haar familie dateert van 16 juni. Toen heeft ze met haar kinderen ge-sms't. Een dag later zou ze volgens de familie gezien zijn in een winkeltje in het plaatsje Frigiliana. Het bed in haar hotelkamer in Nerja, ten oosten van de stad Malaga, is sinds die dag onbeslapen.

De stichting die maandag is opgericht moet familie, vrienden en andere mensen die betrokken zijn bij de zoekactie ontlasten van onvoorziene uitgaven. De zoekactie gaat door.