AMERSFOORT - De politie ziet een verband tussen zes branden die sinds mei hebben gewoed in huizen met rieten daken in de omgeving van Amersfoort en Hoevelaken.

De politie houdt rekening met het werk van een pyromaan die het op dat type woning heeft voorzien, aldus een politiewoordvoerder dinsdag.

In de nacht van maandag op dinsdag brak brand uit in een woning met rieten kap in Amersfoort. Na drie kwartier had de brandweer het vuur onder controle. De bewoners bleven ongedeerd. Volgens de politie zijn er sporen van brandstichting en is er een verband met soortgelijke branden in Leusden en Hoevelaken.

Geen gewonden

Het gaat om twee branden in Leusden, twee branden in Hoevelaken en nog een brand in Amersfoort op 22 juni. De schade liep uiteen en er was nergens sprake van gewonden, aldus een politiewoordvoerder.

De politieregio's Utrecht en Gelderland-Midden hebben een gezamenlijk rechercheteam geformeerd dat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Arnhem onderzoek doet. De politie is op zoek naar getuigen.