ROTTERDAM - Rotterdam, Amsterdam, de KNVB en Feyenoord en Ajax willen volgend jaar bekijken of ze uitsupporters weer toelaten bij eredivisiewedstrijden tussen Ajax en Feyenoord.

Dat verklaarden de steden, de KNVB en de voetbalclubs dinsdag.

Hierdoor blijft de zogeheten vijfjarenregeling uit 2009 in ieder geval ook in 2011 in stand. Dat betekent concreet dat komend voetbalseizoen 2011/2012 geen uitsupporters aanwezig zullen zijn bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord.

De vijfjarenregeling is in het leven geroepen na verschillende incidenten tussen supporters van beide clubs. Toen is afgesproken gedurende vijf jaar geen uitsupporters bij wedstrijden in de eredivisie tussen Ajax en Feyenoord toe te laten.

 Tussentijds

''Op dit moment is er nog onvoldoende aanleiding de regeling tussentijds te beëindigen. Ondanks de maatregel zijn de afgelopen twee jaar de spanningen tussen de twee supportersgroepen onvoldoende verminderd en heeft er een aantal incidenten plaatsgevonden.

Dit biedt onvoldoende vertrouwen en draagvlak voor het versneld terugdraaien van de regeling’’, aldus de partijen in de uitgebrachte verklaring.