WEERT - Door een ongeval op de A2 bij de afslag Budel in de richting Eindhoven is dinsdagochtend een militair om het leven gekomen. Vijftien andere mensen raakten gewond, van wie drie ernstig.

Dat maakte de politie bekend.

Bij het ongeval was een biertransportwagen en een legertruck van de kazerne in Weert betrokken. Achter in de legertruck zaten meerdere militairen, onder wie ook gewonden vielen. Bij het ongeval raakten verder drie personenauto's betrokken.

De dode is een 35-jarige korporaal van de Koninklijke Militaire School in Budel.

Hitte

Bij de lange file die na het ongeluk aanzwelde, raakten vier mensen bevangen door de hitte. Drie konden ter plaatse door de hulpdiensten behandeld worden. De vierde persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor tien. De snelweg werd daarop in noordelijke richting afgesloten. Rond half drie waren alle gewonden naar ziekenhuizen gebracht. De A2 was rond 15.45 weer open voor al het verkeer.

Het Rode Kruis heeft een verzoek van de autoriteiten gekregen om water uit te delen aan mensen die in de file staan achter het ongeval. Het Rode Kruis heeft inmiddels een team daarvoor op de been gebracht.

Dode en gewonden bij ongeluk A2